Senaste inläggen
kansk inte en helt vanlig måndag? Idag låg jag och tittade på Sam när han sov... Brukaralltid vara han som vaknar först, men jag fick "sovmorgon" till 8.30 (då väckte jag honom).
Idag ska vi bara ta det lugnt då resten av veckan är välplanerad. Mathias slutar kl 13 idag för att kunna hinna till sjukgymnasten till 14.00 Ikväll kommer fina Hanne och klipper Mathias.
Sam busar rundor här hemma just nu. Han tycker det är superkul att härma mamma när hon säger "Aj-Aj". Då svarar han gärna med ett "asch-asch".
Idag hade vi Måns, Helena och lilla prinsessan på mysig bullfrukost. När frukosten var äten ringde Emil och Evelina och ville fika :) Med sig hade de supergoda chokladbollar. Sam har varit lite ledsen idag men nu sover han efter ett skönt bad med pappi och lite kvällsmys i soffan med mammi. Jag och Mathias har precis ätit tacos och kollar på den nya serien Kontoret..
Denna veckan är jag och sam i kiruna och hälsar på min vän med familj. Veckan har gått bra!! Trots flyg mm. Samt pizza!! -1,2 kg :)
Kassler Creole
4 portioner
5 PP per portion (utan ris)
400 g kassler (fett bortskuret)
1 st (100g) purjolök
2 st (100 g) paprika, gärna olika färger
1 tsk (5ml) olja
1 tsk curry
1 msk soja
2 dl Fraiche 8%
1 dl chillisås tomat
1 krm cayennepeppar, eller 2 tsk tabasco
8 ringar färsk ananas (om du väljer konserverad ananas får du ändra pp antalet till 7/portion)
Instruktioner
Skölj och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skär ananasen i mindre bitar. Fräs snabbt i olja, curry och soja i en stekpanna. Lägg grönsaksblandningen i en smord ugnssäker form. Skär kasslern i skivor och lägg ovanpå. Blanda fraiche med chilisås och cayennepeppar och bred över kasslern. Gratinera i ugn, 200° i ca 20-25 minuter tills den fått fin färg. Serveras med ris och grönsallad.
Chili-och limelax
2 portioner
12 pp per portion
1 lime
1/2 röd chillipeppar
2 tsk ingefära
100 g sallad
20 st coctailtomater
250 g lax
1 dl fraiche, 5%
2 msk sesamfrö
3 dl ris, kokt
Instruktioner
Koka riset. Skär limen i tunna skivor. Gnugga in laxen med chili och ingefära, salta och lägg på limeskivorna. Lägg laxen i en ugnsform och tillaga i ugn 175° ca 15 minuter. Skölj salladen och halvera tomaterna. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna. Vänd ner dem i det nykokta riset och servera tillsammans med lax, sallad och fraiche.
Viktnedgång 0,8 kg, sammanlagt 3,1 kg sedan start. Har börjat mätA mig för att se resultat så.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
||||||
|